De fleste mennesker er i dag storforbrugere af billeder. Derfor mener vi at vores arbejde som billedskole er vigtigere end nogensinde, ved at være et sted, hvor borgere i Herlev kan lære at forholde sig teknisk, taktilt, kreativt – og samtidig kritisk – til billedskabelse.
Vi tror på, at kunst og kultur styrker både forståelsen af verden og os selv. Det danner grundlag for gode medborgere og spiller en afgørende rolle for både individ og samfund – også ud fra et demokratisk perspektiv.
Den 20. november 1989 blev FN's Børnekonvention vedtaget. Selvom børn allerede var omfattet af de generelle menneskerettigheder, var der behov for særskilte rettigheder, der tog højde for børns særlige behov. I artikel 13 står der, at "børn har ret til at udtrykke deres tanker, følelser og idéer gennem forskellige kreative udtryksformer, så længe det ikke skader andre." Og ifølge artikel 31 har "alle børn ret til at hvile sig, til fritid, til at lege og deltage i kulturelle og kreative aktiviteter." – dette er byggestene i vores arbejde på Herlev Billedskole.
På Herlev Billedskole lægger vi meget stor vægt på at have et trygt læringsmiljø, hvor der er plads til alle de forskellige slags mennesker, vi er.
Herlev Billedskole er tilgængelig for både børn og unge og voksne, uanset deres sociale, kulturelle eller økonomiske baggrund, og vi bestræber os på at lave tilbud også til sårbare borgere, så flest mulige borgere, der ønsker det, kan have en tilknytning til vores kulturinstitution.
Vores undervisere bidrager med deres egen faglige og kunstneriske erfaring, hvilket giver undervisningen en ekstra kvalitet og dybde. Derfor kan Herlev Billedskole være et godt springbræt for de elever, der senere måtte ønske at videreuddanne sig inden for det kunstneriske felt.
På Herlev Billedskole tilstræber vi:
- At styrke elevernes idérigdom og fantasi.
- At introducere eleverne for forskellige teknikker, materialer og metoder.
- At lære eleverne at fordybelse og øvelse er en del af den kreative proces.
- At tilgodese elevernes forskellige måder at lære på.
- At styrke elevernes relationer og fællesskab, for derved
- At skabe et trygt rum for kreativ udfoldelse.
- At inspirere til at sætte ord på egne og andres kunstneriske arbejde.
- At åbne elevernes øjne for billedkunstnere i verden.
- At skabe et rum for lyst og læring med lysten som det bærende element og den enkelte elevs udtryksmuligheder i fokus.
- At differentiere undervisningen så den passer til den enkeltes elevs niveau og fortsatte udvikling.
- At undervisningen er dialogbaseret. I forhold til dagens opgaver stiller vi “autentiske” spørgsmål, og tager elevernes svar med i den videre dialog.
- At måden vi underviser på, afspejler underviserens faglige baggrund.